Problemy techniczne

Potrzebujesz pomocy na forum? Napisz tutaj a postaramy Ci się pomóc.
Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Problemy techniczne

Postautor: Mikołajka » 11 gru 2016, 12:50

W tym temacie można pisać o problemach technicznych naszego forum.

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 16 gru 2016, 20:33

Przez około godzinę forum wyświetlał się dziwny komunikat - błąd z jedną tabelą. Teraz już wszystko powinno być okej. ;-)

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 26 gru 2016, 20:19

Popołudniu forum się popsuło po poważnej awarii. W końcu udało mi się je przywrócić dzięki kopii bazy danych, więc cofnęliśmy się do dzisiejszego poranka. Mam nadzieję, że wszystko już będzie działało. :)

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 15 lut 2017, 14:55

Istny cyrk na tym forum się dzieje, przed chwilą była awaria, która uszkodziła całe forum i musiałam je cofnąć do dnia 14.02.17 9:00. Niezmiernie przepraszam za tą awarię i jeżeli ktoś ma jakieś problemy z funkcjonalnością, niech śmiało piszę tutaj lub na PW. :)

Awatar użytkownika
andy
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 3635
Rejestracja: 09 gru 2016, 16:08

Postautor: andy » 15 lut 2017, 15:11

Kociaczka ale będzie jeszcze powrót do tamtej szaty graficznej czy już ta zostanie?

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 15 lut 2017, 15:12

andy pisze:Kociaczka ale będzie jeszcze powrót do tamtej szaty graficznej czy już ta zostanie?


Na ten czas zostajemy na tej szacie graficznej, muszę jeszcze posprawdzać niektóre rzeczy, a to trochę zajmie czasu. Ogólnie można się cieszyć tą szatą i tym, że forum bardzo dobrze działa. ;)

Awatar użytkownika
andy
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 3635
Rejestracja: 09 gru 2016, 16:08

Postautor: andy » 15 lut 2017, 16:10

Też tak myślę a szczerze mówiąc to ta nawet mi się bardziej podoba ;-)

Awatar użytkownika
choineczka
Kocha święta
Posty: 158
Rejestracja: 08 gru 2016, 15:59

Postautor: choineczka » 15 lut 2017, 21:12

Kurcze niestety ale te ciągle zmiany, problemy itp zaczynają irytować :(.
Nie lepiej zostawić tak jak jest teraz? Albo pokombinować przy tych wszystkich zmianach jak forum jest całkowicie wyłączone uprzedzając o tym wcześniej że przez np 3 dni forum będzie niedostępne?

W ogóle nie mogłam się zalogować, myślałam że usunięto mi konto a okazało się że za każdym razem trzeba było resetować hasło :(

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 15 lut 2017, 21:40

choineczka pisze:Kurcze niestety ale te ciągle zmiany, problemy itp zaczynają irytować :(.
Nie lepiej zostawić tak jak jest teraz? Albo pokombinować przy tych wszystkich zmianach jak forum jest całkowicie wyłączone uprzedzając o tym wcześniej że przez np 3 dni forum będzie niedostępne?

W ogóle nie mogłam się zalogować, myślałam że usunięto mi konto a okazało się że za każdym razem trzeba było resetować hasło :(


Rozumiem Ciebie choineczko dobrze, ale irytuje mnie też ciągłe usuwanie tych awarii. Masz dużą rację by zostało tak, jak było i tak będzie. Cieszy mnie to, że piszesz to tutaj otwarcie. :)

Awatar użytkownika
Madziunia
Świeżak
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2016, 11:59

Postautor: Madziunia » 24 mar 2017, 14:31

Wam też od czasu do czasu pojawia się Critical Error gdy chcę zobaczyć jakiś temat?

Awatar użytkownika
andy
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 3635
Rejestracja: 09 gru 2016, 16:08

Postautor: andy » 24 mar 2017, 16:13

Pojawia się.

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 24 mar 2017, 20:36

Usterka chyba już załatana, powodem były problemy łączenia się z bazą danych, wyczyściłam cache forum i powinno dać jakiś pozytywny rezultat.

Gdyby błąd się powtarzał piszcie tutaj. ;)

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 27 mar 2017, 9:58

Niestety ten błąd cały czas się powiela. Jeżeli będzie się cały czas rozwijał, skontaktuje się z hostingiem i odbędzie się kilkugodzinna przerwa techniczna, by to naprawić. Będę Was informować. ;)

Awatar użytkownika
Dianka
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 2451
Rejestracja: 08 mar 2017, 11:07

Postautor: Dianka » 27 mar 2017, 10:54

Mi sie dzis pojawił jak chciałam wysłać PW
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Dianka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 27 mar 2017, 14:47

Forum już powinno działać poprawnie. Gdyby jednak nastąpiły problemy, piszcie tutaj. ;)

Awatar użytkownika
Dianka
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 2451
Rejestracja: 08 mar 2017, 11:07

Postautor: Dianka » 28 mar 2017, 8:42

ok wczoraj kilka razy mi sie jeszcze ten blad pojawił ale dziś poki co juz nie ;-)

Awatar użytkownika
choineczka
Kocha święta
Posty: 158
Rejestracja: 08 gru 2016, 15:59

Postautor: choineczka » 28 mar 2017, 20:19

u mnie jest wporządku :)

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 28 mar 2017, 20:58

No i super. :) Mam nadzieję, że tego błędu już nie będzie.

Awatar użytkownika
Kitty_89
Administrator Forum
Posty: 9595
Rejestracja: 05 gru 2016, 16:00

Postautor: Kitty_89 » 03 kwie 2017, 8:36

Oj chyba znowu się coś niedobrego dzieje. Bo forum działa baaaardzo wolno. Myślałam, że to wina mojego internetu lub kompa, ale na służbowym działa niestety tak samo...

Awatar użytkownika
Dianka
Przyjaciel Mikołaja
Posty: 2451
Rejestracja: 08 mar 2017, 11:07

Postautor: Dianka » 03 kwie 2017, 9:47

U mnie tez moemntami baaardzoooo wolno. I czasem wyskakuje blad

Awatar użytkownika
Mikołajka
Administrator Techniczny
Posty: 1485
Rejestracja: 05 gru 2016, 15:43

Postautor: Mikołajka » 04 kwie 2017, 17:33

Sprawdziłam przed chwilą i jedynie wiem, że to nie jest wina hostingu tylko skryptu. Chodzi chyba cały czas o tą bazę danych. Zrobiłam optymalizację bazy danych SQL i powinno dać jakiś rezultat. Informujcie w razie czego. ;)

Awatar użytkownika
choineczka
Kocha święta
Posty: 158
Rejestracja: 08 gru 2016, 15:59

Postautor: choineczka » 04 kwie 2017, 22:37

u mnie wszystko chodzi dobrze ;-)

Awatar użytkownika
modzianka
Moderator
Posty: 2452
Rejestracja: 05 gru 2016, 16:01

Postautor: modzianka » 04 kwie 2017, 23:28

U mnie czasem jak wchodzę w "nieprzeczytane posty" to nie mogę przejść na kolejną stronę, wyskakuje komunikat coś w stylu "nic tu sie nie znajduje czego mozesz szukac"- moja wolna interpretacja ;)
"Jest taki dzień, bardzo ciepły, choć grudniowy
Dzień, zwykły dzień, w którym gasną wszelkie spory"


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość